9 maj 2020
16:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: Åkersberga BK Grön - IF Brommapojkarna 11

Vi tar tag i matchen direkt. I 2:a minuten så har vi ett fint kortpassningsspel utan för deras straffområde sär till slut Adam kommer till avslut men skottet går över. Några minuten senare kommer 1-0. Bollen går till Albin som drar till och bollen går in i målvaktens nedre vänstra hörn. Tack vare medvind och hög press så förlägger vi det mesta av spelet på deras planhalva. I 10:e minuten drar Adam till igen och denna gången går bollen högst upp i målvaktens vänstra stolpe. Där var det nära 2-0. Tre minuter senare slarvar vi på mittplan och ÅBK kan kontra. Vi hinner före och spelar tillbaka till Yusuf men rensning blir lite tam och till slut kan Ludde rensa långt. Sedan lyfter vi upp spelet igen och Win har ett avslut i burgaveln och strax därefter kommer Lukas fri men målvakten räddar och bollen går till Win men avslutet går utanför. I 20:e minuten får vi hörna. Adam slår den och framför mål står Ludde och sätter dit 2-0. Några minuter senare kommer matchens anfall. En djupledsboll på Lukas som kroppsfintar och istället för att skjuta så tittar han upp och hittar Acke framför mål (som har tagit en långlöpning från sin vänsterbacksplats) och han trycker dit 3-0 rakt över målvakten. I 28:e minuten spelar Win en fin boll till Lukas som kommer helt fri men målvakt gör matchens räddning med en enhandsräddning. Vi fortsätter med hög press och dominerar spelet. I 34:e får vi hörna och efter lite kalabalik framför mål så dimper bollen ner framför fötterna på Win som sätter dit 4-0. På slutet av halvleken kommer ÅBK upp och avlossar ett skott över samt i sista minuten så lobbar Robel och målvakten tippar till hörna.
En väldigt väl genomförd halvlek från vår sida och detta trots (eller tack vare?) att vi testade spelare på lite nya positioner.
Vi rivstartar andra halvlek med att Adam sliter dig fri och kommer till 3 avslut på 10 sekunder där det sista går i burgaveln. Sedan slarvar vi i 8:e minuten. Yusuf ska ta emot en boll från David S men mottaget studsar ifrån honom och ÅBK hinner fram och kan lägga bollen i tomt mål. Direkt därefter fångar ÅBK upp en boll utanför vårat straffområde och drar till en långskott som går in. Helt plötsligt står det 4-2. Nu är vi stirriga och stressade och spelar inte alls lika bra som i första halvlek. Tack och lov kommer de inte till några farliga avslut. Mitt i halvleken lyfter vi oss lite. Win tunnlar sin back och kommer till skott men avslutet går mitt på målvakten. Adam fångar upp andra bollen men skottet går över. Några minuter senare drar Adam till med vänstern mitt på offensiv planhalva. Bollen är på väg över målvakten men han hinner upp med en hand och tippar bollen i ribban....
I 35:e minuten dribblar David L fint i straffområdet och kommer till ett bra avslut men målvakten tippar till hörna......vilket alla ser utom domaren som pekar på inspark. I näst sista minuten drar ÅBK till med en lobb men Yusuf tippar till hörna. Det sista som sedan händer är att David L kommer lite sent in i en glidtackling och får gult kort.

Vi vinner rättvist även om andra halvlek är betydligt sämre än den första. Alla jobbar dock bra hela matchen. Ett lite extra plus till Acke och Lukas första halvlek..

Träningsmatch mot BP05-12 imorgon och sedan tre träningar som vanligt i nästa vecka.